почивка в римини 2024

Не се отказвайте от идеята поради такива мотиви. Римини е градче, който излиза извън пределите на своите стени и се превръща в крайбрежен тур. курорт – преобразуване, подпомогнато от наличието на крайбрежни квартали южно от населеното място след 1920г.

Римските останки в Римини обхващат Арката на Август, построена през 27г. пр.н.е. и завършена през 22 г. сл.н.е. от император Тиберий; мостът, създаден от Август над реката и също завършен от Тиберий (21 г. сл.н.е.); както и руините на римски амфитеатър. Храмът Малатеста, който е преработен от старата готическа църква Сан Франческо и е дизайниран от Леон Батиста Алберти, е украсен с изящни релефи с откровено езически характер и с сбъркани инициали S и I (за Сигизмондо и Изота). От замъка (1446г.) и градските стени, построени от Сигизмондо Пандолфо, са запазени само руини.

Римини е важен пътен възел и значим железопътен възел на линиите до Бриндизи, Венеция и Триест, също до Болоня и Торино. Градът разполага с морски връзки с Анкона, Равена, Венеция и Триест, В града се отглеждат зърнени култури и плодопочивки в риминие, най-голям източник зточник на приходи е туризмът. Плажовете с лек наклон, обградени от крайбрежни алеи и хотели, привличат вниманието на, както и международните изложби, спортни събития и концерти в Римини.

По време на вашата почивка се поднасят екскурзионни пътувания за посещение на историческите забележителности на региона:

Целодневна екскурзия до Венеция, с включен билет за корабчето – пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на: площад „Сан Марко” наричан от Наполеон „най-елегантният салон на Европа” и едноименната базилика „Сан Марко”; мостът на въздишките -прекрасно място за романтични срещи; Двореца на дожите, построен в готически стил, превърнал се в символ на града

Целодневна екскурзия Равена – пешеходна разходка в центъра на Равена и разглеждане на: Базиликата Св. Аполинар – украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в; Баптистерията на Арий, базиликата “Св. Дух”, базиликата “Сан Витале”

Сан Марино – полудневна екскурзия с дегустация на типични продукти. Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта”, където се издига и статуята на свободата; Правителственият дворец, който се намира в центъра на площад Либерта.

Целодневна екскурзия до Флоренция – възможност за разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националния “пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света “Санта Мария дел Фиоре” с Куполът на Брунелески. Пешеходна разходка в центъра на града.

Полудневна екскурзия до Болоня (включена в цената) – пешеходна разходка с разглеждане на забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре. Пешеходна разходка в историческия център.

Римини – полудневна пешеходна екскурзия – пешеходна разходка в историческия център на Римини. Разглеждане на Арката на Октавиан Апочивки в риминигуст, Старата часовникова кула, катедралната църква „Малатеста”

Всички екскурзии се провеждат на български език!

Настаняването за вашата почивка в Римини е в отличен хотел със собствен плаж на брега на морето. Разположен е в квартал „Торе Педрера” в Римини.

почивка в римини 2024

Shopping cart

0

No products in the cart.